Haarlems Klimaatakkoord

Over 

In navolging van het landelijk klimaatakkoord heeft de gemeente Haarlem een lokaal akkoord ontwikkeld met als doel het behalen van de lokale Haarlemse doelstellingen: Haarlem wil in 2040 aardgasvrij en circulair zijn. En in 2050 moet de stad klimaatbestendig zijn.

Casus 

De gemeente Haarlem kwam bij ons met de vraag met alle stakeholders in de stad aan de slag te gaan om concrete afspraken op te halen. Al deze afspraken moesten bijdragen aan het behalen van de lokale kortetermijndoelstellingen voor 2022. De betrokken partijen gaven vorm aan de afspraken aan klimaattafels. Tijdens een kick-offbijeenkomst werden de eerste afspraken ondertekend door verschillende partijen in de stad. 

Wat wij deden 

Uit gesprekken met de gemeente, ondernemers, cultuurinstellingen, zorgaanbieders hebben we eerst de mogelijkheden verkend. Vervolgens zijn deze partijen om de tafel gaan zitten om samen volges een proces van co-creatie tot concrete afspraken te komen. De eerste van deze afspraken zijn gepresenteerd tijdens de kick-offbijeenkomst die we hebben opgezet op 8 maart.  

Opdrachtgever: Gemeente Haarlem

Periode: oktober 2018 - maart 2019

Wil je ook aan de slag met duurzaamheidsvraagstukken? Neem dan contact met ons.

Lennart Freud