Innovatiefestival Noord-Holland

Over

Het Innovatiefestival is een event georganiseerd door de Provincie Noord-Holland dat plaatsvond in Het Nieuwe Warenhuis in Alkmaar. Op deze dag gaven verschillende organisaties die innovatie en ondernemerschap in Noord-Holland stimuleren workshops en masterclasses. Ook was er een infomarkt met Noord-Hollandse innovaties. Het hoofdprogramma bestond uit speeches en keynotes van o.a. gedeputeerden Jack van den Hoek en Jaap Bond, Constantijn van Oranje, Kees Klomp en Elkse Doets.

De Casus

Innovatie leeft in de provincie Noord-Holland! In de provincie worden bouwstenen gemaakt van restafval, wordt duurzaam verf geproduceerd, wordt energie opgewekt uit golven in de Noordzee en nog veel meer. De Provincie wilde met het innovatiefestival deze innovatiekracht vieren en ondernemers in contact brengen met mogelijkheden ter ondersteuning van de Noord-Hollandse economie en duurzame kansen. Ook werden tijdens het festival de top Innovatiepioniers in het zonnetje gezet.

Wat deden wij

In samenwerking met de Provincie en GO!-NH hebben wij gedurende het hele traject de organisatie en communicatie rond het festival op ons genomen. In aanloop naar het festival hebben we de marketingcampagne opgezet waarin we het gehele ontwerp, webdesign, sociale media en de contentplanning hebben opgepakt.

Ook hebben we de productie van het festival opgepakt. Dit hield in dat we het programma hebben gevuld van keynotes tot aan masterclasses. Ook hebben we het hele proces van leveranciers tot bezoekers in goede banen geleid.

Lennart Freud